Barbara Rottiers vertelt … over haar levensverhalen

Inspirerende vertellingen over en vanuit boeken i.s.m. Bib Kielpark

Barbara publiceerde twee bijzondere levensverhalen voor kinderen:  

'Leve Astrid! Levenslessen met de L van Lindgren' over het plezierige leven van de schrijfster, en 'De H van Humboldt' over ontdekkingsreiziger en grondlegger van de ecologie, Alexander von Humboldt. Deze twee boeken werden genomineerd voor de Leesjury.  

In haar vertelling behandelt ze uiteenlopende onderwerpen: ze vertelt over hoe haar boeken tot stand komen en over welke nieuwe verhalen ze droomt, over het verloop van haar carrière – hoe ze van de radiostudio in het atelier is beland –, over haar ervaringen tijdens researchreizen en over het materiaal waarmee ze haar illustraties tot leven laat komen. 

Over Barbara: 

Barbara is een avontuurlijke verhalenvertelster in woord en beeld. Ze vindt de realiteit een fantastische bron van inspiratie voor boeken, krantenbijdragen, voorstellingen of zelfs verhalenmachines. Ze werkte lang voor VRT als radiopresentatrice en programmamaakster bij Radio 1. Die baan heeft ze achter zich gelaten om helemaal voor haar ware passies te gaan: schrijven, illustreren én daarover vertellen. In 2023 had Barbara de eer om meter te mogen zijn van de Jeugdboekenmaand.  

Praktisch

prijzen
  • prijs per leerling: 3 euro
locatie
  • C.O. Nova
  • Schijfstraat 105
  • 2020 Antwerpen

Extra

zesde leerjaar