Cultuurcafé

Hubert Tuyishime, Amina Belôrf en Recht-Op

Ontmoet, ontdek en beleef cultuur bij jou om de hoek! Deze keer is multidisciplinair artiest Hubert Tuyishime hoofdgast in Nova’s Cultuurcafé. Die komt niet alleen, maar wordt vergezeld door twee andere acts. 

Hubert Tuyishime (die/hen/hun) brengt sinds 2020 soulvolle popsongs uit en ontbolsterde zo tot een van de meest veelbelovende talenten van België. Hun muziek beweegt zich tussen poëtische en eigenzinnige zang: kwetsbaar, oprecht en authentiek. Hubert is bekend onder de artiestennaam Porcelain ID. Hun muziek is als hun identiteit: mooi, maar broos en breekbaar. Komt dat horen in het Cultuurcafé! Meer weten over Hubert? Lees het interview!

Amina Belôrf is een dichter uit Antwerpen. Zij studeerde maatschappelijk werk en was altijd graag met taal bezig. Na vele jaren van gedichten schrijven, brak ze uiteindelijk door met haar dichtbundel Zonder het licht te breken. Amina bewijst dat je van pijn een kracht kan maken. ‘Als je schrijft over hoe heftig en tegelijkertijd mooi het leven kan zijn, kom je uit bij onderwerpen die iedereen bezig houden’, denkt Amina. ‘Op kwetsbaarheid staat geen kleur.’ Tijdens het Cultuurcafé brengt ze poëzie in het kader van armoede. Lees meer over Amina!

Recht-Op is een Antwerpse vereniging waar mensen in armoede het woord nemen. Samen met mensen in armoede strijden ze voor een samenleving zonder uitsluiting. Op 17 oktober is het werelddag van verzet tegen armoede. Tijdens het Cultuurcafé werpt Recht-Op een blik op de classy of trashy campagne: ‘What’s classy if you’re rich, but trashy if you’re poor’. 


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Kassa: 6 euro
  • Kansentarief: 2 euro
  • Jongerentarief (-26 jaar): 2 euro
locatie
  • C.O. Nova
  • Schijfstraat 105
  • 2020 Antwerpen

Extra

Line-up
19.30: Deuren open
20.15: Recht-Op 
20.40: Amina
Belôrf
21.00: Pauze
21.15: Hubert Tuyishime
22 uur: Einde