Expo: Mother

Somalia Rejine Williamson

Voor Somalia Rejine Williamson (Rejine) bestaat het concept “mother” uit een script van keuzemogelijkheden. Een kind, nu volwassen. Een volwassene die verlangt om nog steeds een kind te zijn. En de grijze daartussen. Welke beslissingen zou jij voor jezelf nemen, als het aan jou lag? Zou je de regels volgen? 

In de interactieve installatie, Mother, nodigt Rejine je uit om te kiezen. Jij bent de schrijver, de ontwerper en de architect. De regels die voor je liggen ontwerp je naar eigen wens, maar ben je zeker van het resultaat? Jij beslist. Rejine begeleidt je in je keuzes, maar jij maakt de voorstelling. 

Wie is Rejine?
Somalia Rejine Williamson (Rejine) behaalde een Bachelor of Performing Arts aan de American Musical and Dramatic Academy (AMDA) voordat zij naar Antwerpen België verhuisde. Sindsdien werkte ze samen met verschillende organisaties (zoals de tournees van Funeral - Ontroerend Goed en The Golden Stool; or the Story of Nana Yaa Asantewaa - Gorges Ocloo) als performer, zangeres, actrice, danseres, en schrijfster. 

Voor haar eerste voorstelling is ze diep in een onderzoek gedoken naar wat het betekent om onszelf alleen, onder anderen en door anderen te begrijpen. Dit kwam in de vorm van 'mother' een onderzoek en ontwikkeling dat sinds 2021, met de steun van kunstZ, Stad Antwerpen, Mestizo Arts Platform, Walpurgis, Fameus, Het Bos en wpZimmer een performatieve en interactieve installatie is geworden. Nu nodigt ze het publiek uit om de installatie en zichzelf te verkennen door middel van een open tournee in DE SINGEL, Fameus, CO Nova en c o r s o. Zoals een spelletje brengen deze keuzes je steeds verder tot je het resultaat voor je ziet. 

  


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
locatie
  • C.O. Nova
  • Schijfstraat 105
  • 2020 Antwerpen